perjantai 11. huhtikuuta 2008

Kova boxing-dokumentti

Heil,

Televisiosta tuli ehkä rajuin dokumentti koskaan sitten Murikka vs Halme-filmatisoinnin. When we were kings on kevyttä kauraa ykkösen "Hyvitys"-pätkästä jossa kerrotaan hieman Tarmo Uusivirrasta, Taren valmentajasta Aarno "Ape" Luomasta sekä siitä mitä tähän nyt kuuluu.

Ape nimittäin otteli 60-vuotiaana ammattilaisnyrkkeilyottelun Seinäjoella Jukka "Pyöveli" Järvistä vastaan. Otteluun valmistauduttiin mm syömällä rauhoittavia hautausmaan portilla, vetelemällä tiukkoja boxing-sessioita ladon vintillä sekä arvostelemalla Jyväskylän kaupungin johtoporrasta siitä, ettei Uusivirta ole vielä saanut patsasta kaupunkiin.
Tosin Uusivirran patsas sopisi valtavan hyvin kaupungintalon viereen Kirkkopuistoon, Taipaleenjoen muistomerkin viereen. Samaan paikkaan missä eräs sotiemme veteraani muutama vuosi sitten heittäytyi tankin alle ja kuoli.

Dokumentti on sinäänsä yhden miehen tilitystä siitä miten kaikki on mennyt päin vittua paitsi muna, nyrkkeilymatsi on aivan turhaa mutta vahvoinen boxing-lyönteineen sangen huvittavaa katsottavaa. Yleisö on hirvittävässä sumussa (mm eräs haastateltu kaatuu pyytäessään nimikirjoitusta penkeille kun on niin liikuttunut että ei enää pysy pystyssä), managerit ja järjestäjät ovat hävinneet rahoineen, Ari Koivunen on perunut esiintymisensä, Frederik laulaa Seinäjoki-Areenalla 6 ihmiselle, ottelupalkkiota ei makseta, muut paitsi Apen ottelu on sovittuja jne jne. Mahtavana bonuksena dokumentissa puhuu Matti Nykänen ja Ilkka "Frederik" Sysimetsä. Siis ehdottoman rajua American Boxing-materiaalia.
Hieman näitä asioita tietävänä älkää uskoko kaikkea mitä televisiosta näette.

Plussat ja Miinukset

+ kerrankin dokumentti jossa laihoja on riittävän vähän
+ tosta lähtöö-tyyppiset boxinglyönnit (kehittänyt Kari "Murikka" Torniainen, JNS)
+ kaatuileva yleisö
+ sumuttavat ja aina luotettavat järjestäjät ja managerit (www.kaikkivoittaa.com)
+ rauhoittavat
+ lato boxing-sessiot
+ homoutta ei ollut havaittavissa tässä dokumentissa

- Apen rytmihäiriöt
- Jyväskylän kaupunki, (kun Nykänenkin sai talon, miks en minä?)
- rajuhko tilitys (tosi mies ei kitise vanhoja)
- pyyhkeen heitto kehään (missä on to thö deth-asenne)
- niitä kahta tummaa tyttöä olis voinu näyttää enemmän

Kaiken kaikkiaan vain Suomessa on tälläinen mahdollista ja siitä tehdään vielä jollain veronmaksajien varoilla apurahoin rahoitettu vitun kallis dokkari. Nää samat jutut olis kuullu Ylä-Ruthilla tai Sohwissa tai Wankkurissa.

Hyvää Syksyä,

Voimakyykkääjä

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ammattinyrkkeilyn tragikoominen maailma nähtävissä 15.4 asti Yle Areenalla: http://areena.yle.fi/toista?id=1188615
Arto Halosen dokumenttielokuva 60-vuotiaasta Aarno Luomasta, joka ryhtyy ammattinyrkkeilijäksi maailman vanhimpana ihmisenä. Aarno hakee hyvitystä entisen valmennettavansa Tarmo Uusivirran dramaattiselle kohtalolle.

Murikan ja emakon matsia ei löydy mistään?

Anonyymi kirjoitti...

Boogie Mustosen nyrkkeilysivuilla esitellään sentään MURIKAN fanikuva ja ankarankin homouden karistava tuijotus.

http://www.geocities.com/mustonenboogie
/Joensuun_kaveri.JPG

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Boogien vatustaja oli kyllä Markku "Mare" Pikkarainen eikä Kari "Murikka" Torniainen.